Terezčina mlétá brčka v župánku
Nyní, naprosto neodmyslitelná část našich hostin a pohoštění se stala brčka v županu, na které náhodou narazila Terezka na internetu a já už si bez nich neumím představit domácí akci nebo jen jako mňamku k telce. Ten kdo spojil mleté maso, kuskus a zakysanku je fakt střelec a bombarďák. Brčka se dají udělat velká jako karbanátek nebo maličké na párátko, obě verze jsou hrozná pecka, která osloví kde jakého tichého typoše na párty. Potkaly se nám tu názory, že chuť připomíná karbanátek/bramborák. Ovšem vrchol teprve přijde. SLANINA omotaná okolo téhle lahody, perfektně zjemní chuť a jsou šťavnatá a báječná. Servírujeme s mističkou hořčice nebo bramborou kaší. (nejlepší ale sólo).
Suroviny jsou basic:
česnek 3-5 stroužků
vejce 1
solamyl 1 lžíce
kuskus pytlík (60g)
malá cibule(červená i bílá) 1ks
zakysaná smetana půl kelímku
mleté hovězí maso 300g
mleté vepřové maso 300g
strouhaný eidam 50g
plátková slanina 150g
První je nejlepší namočit kuskus do teplé vody a nechat nabobtnat. Cibuli s česnekem osmahneme na pánvi tak ideálně do zlatova, kdy se vůně táhne bytem. Ve větší misce vyklopíme maso, česnek, vejce, zakysanku, solamyl a eidam a přidáme cibuli a nakonec i kuskus, vše promíchat a nechat 30 minut stát. Hmota by nemela moc lepit, v případě že budete mít více kuskusu bude hmota lepit a rozpadat se při smažení, není to problém, ale ztížené podmínky. Po 30 minutách začneme hňácat šišky podle potřeby, poté je jen zabalíme do slaniny a dáme smažit. Stačí 3-4 minuty z každé strany a zázrak je na světě.
Dobré chuti přeje polozdravé duo DoubleBlondTrouble
Kejtas, Tess, Čokin a Lucifer