Jdi na obsah Jdi na menu

Terezčina mlétá brčka v župánku

16. 4. 2021

Nyní, naprosto neodmyslitelná část našich hostin a pohoštění se stala brčka v županu, na které náhodou narazila Terezka na internetu a já už si bez nich neumím představit domácí akci nebo jen jako mňamku k telce. Ten kdo spojil mleté maso, kuskus a zakysanku je fakt střelec a bombarďák. Brčka se dají udělat velká jako karbanátek nebo maličké na párátko, obě verze jsou hrozná pecka, která osloví kde jakého tichého typoše na párty. Potkaly se nám tu názory, že chuť připomíná karbanátek/bramborák. Ovšem vrchol teprve přijde. SLANINA omotaná okolo téhle lahody, perfektně  zjemní chuť a jsou šťavnatá a báječná. Servírujeme s mističkou hořčice nebo bramborou kaší. (nejlepší ale sólo).

 

Suroviny jsou basic:

česnek             3-5 stroužků

vejce             1

solamyl            1 lžíce

kuskus            pytlík (60g)

malá cibule(červená i bílá)  1ks

zakysaná smetana    půl kelímku

mleté hovězí maso    300g

mleté vepřové maso    300g

strouhaný eidam    50g

plátková slanina        150g

 

První je nejlepší namočit kuskus do teplé vody a nechat nabobtnat. Cibuli s česnekem osmahneme na pánvi tak ideálně do zlatova, kdy se vůně táhne bytem. Ve větší misce vyklopíme maso, česnek, vejce, zakysanku, solamyl a eidam a přidáme cibuli a nakonec i kuskus, vše promíchat a nechat 30 minut stát. Hmota by nemela moc lepit, v případě že budete mít více kuskusu bude hmota lepit a rozpadat se při smažení, není to problém, ale ztížené podmínky. Po 30 minutách začneme hňácat šišky podle potřeby, poté je jen zabalíme do slaniny a dáme smažit. Stačí 3-4 minuty z každé strany a zázrak je na světě.

Dobré chuti přeje polozdravé duo DoubleBlondTrouble

Kejtas, Tess, Čokin a Lucifer

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář