Chilli con carne ala DoubleTrouble
Zdravíme všechny! Poprvé...naprosto poprvé. Jako správné ženy rády trávíme čas v kuchyni ať už vařením, nebo proto, že je nejblíž baru. Úkolem správné ženy bydlící bez může je se v kuchyni zdokonalovat a my na tom makáme skoro furt a proto bychom se rády podělily o oblíbence z řad našich obědů, večeří, svačinek, hulihladů a pohoštění našich přátel.
Tak hurá na to!
Jednou z našich oblíbených večeří je CHCC. Recept je basic, mleté maso, konzervu fazolí, pro Kejtas bez kukuřice a samozřejmě příloha, nejlépe rýže a pak dokořenit podle chuti. Jednoduché, rychlé jídlo, které neurazí (ani Kejtas) a masožravce. Díky tomuhle receptu mě naučila Tess jíst fazole je to vlastně takový překročení vlastních hranic, nesnáším totož zeleninu a celkově ty zdravé a výživné potraviny. Je to jedna z cest nejmenšího odporu, jelikož je tam maso a rýže což už je na 50% dobrý jídlo.
Suroviny:
- 400 g středně velkých, strakatých suchých fazolí (nebo tam prostě práskněte konzervu)
- 2 cibule
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička sušené pálivé nebo jemně pálivé papriky
- 1 (čerstvé) červené chilli - pálivé podle vašeho gusta
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- zhruba 2 lžičky soli
- 200 ml rajčatového pyré (passata) - nebo ta konzerva:D
Pro první post je to vše, snad receptík zkusíte a oblíbíte si ho tak jako naše domácnost.
Krásnej den a noc
Tessa, Kejtas a Lucifer s Čokinem